oktober 06, 2016

Alcoa deler seg opp

Av VEGARD OLSEN

Eieren av aluminiumsverket i Mosjøen blir to uavhengige, børsnoterte selskaper.

Mosjøen delingDELES: Alcoa deles opp i to nye selskaper, men Alcoa i Mosjøen beholder navnet. Foto: Jon Steinar Linga

Alcoa fortsetter delingen av selskapet i to uavhengige, børsnoterte selskaper. Nytt navn for midt- og nedstrømsselskapet blir Arconic. Oppstrømsselskapet skal fortsette å hete Alcoa, skriver selskapet i en pressemelding.

De norske verkene på i Mosjøen og på Lista blir en del av det nye oppstrømsselskapet som fortsatt skal hete Alcoa. Oppstrømsselskapet vil omfatte all primærvirksomheten, det vil si gruvedrift, raffineri, elektrolysedrift, støperier og energi.

– I Norge er vi stolte av arven vår, men også glade for å bidra til suksessen til det nye Alcoa. Vi vil fortsette med å betjene våre kunder med innovative aluminiumsløsninger og bidra til lokalsamfunnene våre, sier Kai Rune Heggland, Alcoas Norgessjef.

Verksdirektør Kathrine Næss ved Alcoa i Mosjøen har ikke vært tilgjengelig for en kommentar på om eller hvordan oppdelingen av selskapet vil ha effekt på driften i Mosjøen.

Arconic og Alcoa vil begge noteres i New York. Både Arconic og Alcoa vil ha hovedkontor i USA og bli notert på New York Stock Exchange, Arconic som ARCN og Alcoa som AA.